Лиц. МБАЖТКУ серия АБ №2207915.   Тел.:     

Публикации:

АСК "Дом Деревянный"
- это качественные деревянные дома, сауны, бани, беседки, дачи, коттеджи, лестницы из "дикого" необработанного бревна, оцилиндрованного бревна и бруса.

Від фундаменту до даху


Від фундаменту до даху Одна з серйозних «статей економії» каркасного будинку - фундамент. Каркасний будинок в 5-6 разів легше кирпичного, тому масивний фундамент йому не потрібен, а адже саме фундаментні роботи зазвичай самі складні і дорогі. В залежності від висотності та площі будинку, матеріалу облицювання і, головне, типу грунтів можуть використовуватися різні типи полегшених закладення фундаментів 30-40 см. Це скорочує не тільки вартість, але і терміни будівництва.

При зведенні каркасу на складних пучіністих грунтах або води найбільш правильним рішенням буде фундамент з монолітних залізобетонних плит або буронабивних паль з монолітним ростверка. Для більш легких грунтів підійде столбчатий фундамент. Щоб мелкозаглубленний фундамент не піддавався силам морозного пученія, поверхневий шар грунту навколо нього теплоізолюючих (наприклад, екструдованої полістирол). Малозаглубленние фундаменти бажано влаштовувати на листкового подушці (шари знизу вгору): 200 мм промита піску, нетканий матеріал щільністю 200-300 гр / кв. м, 200 мм гранітного щебеню великої фракції (20/40).

Покрівельна конструкція каркасного будинку нічим не відрізняється від тих, що застосовуються в малоповерхове індивідуальному будівництві будинків з дерев'яного масиву, цегли і будь-якого іншого матеріалу. Допускається застосування будь-яких типів покрівель, включаючи бетонну черепицю (крок крокв, в більшості випадків зменшується зі звичайних 600 мм до 400 мм. Сечені крокв зазвичай 1200х40 мм). З нових покрівельних покриттів підійде будь-яка м'яка покрівля, з традиційних матеріалів - покрівельне залізо. Можна використовувати і мідь, але в рамки економічного вдома цей матеріал ніяк не вкладається. Серед найбільш довговічних - фальцевая покрівля (термін служби 30 років) і керамічна черепиця (мінімум 50 років).

В даний час існують десятки технологій будівництва будинків каркасній конструкції. Ми намагалися висвітлити основні тенденції в цьому напрямку будівництва. Позиціонуючи каркасний будинок як найбільш раціональне житло для середнього класу, необхідно зазначити, що каркасна конструкція може послужити прекрасною основою і для самого престижного сучасного будинку, серед переваг якого будуть і оригінальність архітектурного рішення, і застосування найдорожчих і сучасних будівельних та оздоблювальних матеріалів, і ультрасучасні інженерне обладнання. Однак завданням даного огляду було в першу чергу вивчити можливості та перспективи каркасних конструкцій для будівництва енергоефективного, комфортабельного індивідуального житла економічного класу, потреби в якому в Росії обчислюються мільйонами квадратних метрів.


дома из дерева

дома из бруса

дома из сруба

Яндекс цитирования

Редизайн:
www.orion-studio.com.ua